DE BUURTBUS RIJDT NIET!

sinds 16 maart - we weten niet hoe lang het gaat duren...

In verband met de maatregelen die zijn afgekondigd rond het coronavirus, hebben wij besloten ook niet meer te rijden met onze buurtbus (lijn 503 en lijn 504). Hoe lang deze stop zal duren is afhankelijk van de verdere overheidsmaatregelen, en van de vraag of het mogelijk is om onze busjes geschikt te maken voor de anderhalve meter samenleving...

Ouderen wordt afgeraden om met het openbaar vervoer te reizen, en zoals u vast weet, behoren veel van onze chauffeurs tot de groep "ouderen". Inmiddels is duidelijk dat een aantal chauffeurs echt tot de "risicogroep" behoren - zij willen voorlopig helemaal niet rijden.

Ook de vervoersmaatschappij (Syntus/Keolis) is er nog niet uit wat voor maatregelen in de busjes getroffen moeten worden. Om de anderhalve meter te handhaven, wordt gedacht aan "maximaal drie passagiers per bus" - maar de vraag is of het dan zin heeft om de buurtbus te laten rijden.

Wij realiseren ons dat we toch een aantal vaste passagiers hierdoor in de problemen brengen, en dit spijt ons zeer. We hopen dat zij een andere oplossing zullen vinden.

Wij wensen iedereen sterkte in deze periode. Houd afstand en blijf gezond!