De bus met skyline Zutphen

Lijn 503, Eerbeek-Brummen | Lijn 504, Eerbeek-Zutphen

Lijkt het u leuk om zelf chauffeur te zijn op de buurtbus?

Zo nu en dan is er een "vacature". De procedure om chauffeur te worden neemt wat tijd in beslag, dus als u overweegt om mee te doen, horen we dat graag.

Wat vragen wij?

In de eerste plaats natuurlijk een geldig rijbewijs B en een goede gezondheid (een medische keuring maakt deel uit van de selectieprocedure). Veel rijervaring, een rustige rijstijl en ervaring met een groter voertuig dan een personenauto zijn een pré.

Daarnaast is het belangrijk dat u zich realiseert dat vrijwilligerswerk allesbehalve vrijblijvend is: als chauffeur maakt u de afspraak - voor langere tijd - om wekelijks op een vaste tijd drie uur op de bus te rijden op een vaste route en om u te houden aan de regels die zijn vastgelegd in het Handboek voor de Buurtbuschauffeur.

Maar het allerbelangrijkste is: u moet het leuk vinden!

Wat bieden wij?

Het is echt vrijwilligerswerk, er staat dus geen enkele vergoeding tegenover. Wel is het werk dat enorm gewaardeerd wordt, zowel door de passagiers als door de gemeente, de provincie en het busbedrijf.

Voordat u start als chauffeur krijgt u van de buurtbusvereniging een uitgebreide technische uitleg over de bus en over het rijden als buschauffeur. Uiteraard krijgt u ook begeleiding om te leren rijden volgens een vaste dienstregeling met passagiers - dat is echt iets anders dan rondtoeren in de eigen auto. Ook de werking van de OV-Chipapparatuur en het pin-apparaat in de bus worden uitgelegd.

Alle chauffeurs ontvangen met kerst een leuke attentie en één of twee keer per jaar worden de chauffeurs (vaak met partner) uitgenodigd voor een buurtbusuitje. Zonodig is er voor het reizen van- en naar het aflospunt een kleine kilometervergoeding beschikbaar.

Lijkt het u wat?

Neem dan contact met ons op op en maak een afspraak om eens te komen praten of om uitgenodigd te worden om een rondje in de bus mee te rijden met een van de bestuursleden.