Avondritten 504 (Eerbeek-Zutphen) vervallen

Met ingang van 13 december vervallen de avondritten naar Zutphen.

Voortaan:

Laatste bus Eerbeek-Zutphen om 17:37 uur.

Laatste bus Zutphen-Eerbeek om 18:03 uur.

Lees meer...

We rijden al jaren in busjes van het merk Fiat Ducato, maar die zijn, voorzichtig gezegd, wat storingsgevoelig... Mede daarom heeft Syntus besloten om ze te vervangen. In oktober zijn we bij Syntus in Apeldoorn uitgenodigd om mogelijke nieuwe bussen te bekijken en te bespreken.

Zo'n "bussenschouw" dag wordt goed georganiseerd. Van alle buurtbusverenigingen die met Syntus bussen rijden wordt een delegatie uitgenodigd. Ontvangst met koffie en een broodje, en de mogelijkheid om verschillende bussen van dichtbij te bekijken en er zelfs een stukje in te rijden.

Daarnaast was er een klein behendigheidsparcours uitgezet. Daarbij worden vooral vaardigheden getest die een buschauffeur nodig kan hebben: precies op de juiste afstand van het perron stoppen, inschatten hoe breed de bus is, achteruitrijden... Zelfs voor ervaren chauffeurs viel dat niet altijd mee!

Maar we kwamen in de eerste plaats om te praten over een opvolger voor de Fiat, en daar was iedereen het unaniem over eens: Mercedes!

Het laatste nieuws is dan ook dat er nu Mercedes busjes besteld zijn en dat ze hopelijk in de zomer van 2015 geleverd zullen worden.

De foto's zijn hier te vinden: Bussenschouw.