Er zijn op 't ogenblik geen omleidingen bekend.

Lees meer...

De Brummense Pinkstermarkt was dit jaar groots opgezet. Om parkeerchaos te voorkomen, waren er grote parkeerplaatsen buiten het centrum ingericht, en de organisatie had de buurtbusverenigingen gevraagd om een pendeldienst te rijden tussen de parkeerplaatsen en de markt.

Zo gezegd, zo gedaan. Na afstemming met Syntus (eigenaar van onze busjes) en afspraken over de brandstofkosten hebben wij een pendeldienst opgezet tussen de parkeerplaats bij het Zwembad en Concordia, terwijl onze zustervereniging BBL reed vanaf de Leuvenheimse kant. Gelukkig is het nooit een probleem om voor zoiets chauffeurs te vinden, veel chauffeurs vinden het leuk om eens iets anders te rijden dan hun vaste dienst en offeren daar graag hun vrije zaterdag voor op. Het was stralend weer, bezoekers stroomden toe, en de pendeldienst had het best druk.

Tot een dramatische zomerbui rond het middaguur roet in het eten gooide! Zo'n bui met onweer, hagel en windstoten, die binnen de kortste keren de helft van de kramen en de helft van de bezoekers wegjoeg. De uitzending van TV Gelderland kon niet doorgaan, omdat hun apparatuur niet bestand was tegen een dergelijke hoosbui. Het duurde niet zo lang en daarna herstelde de markt zich weer, maar met de parkeerdiscipline was het gedaan - zo ontstond alsnog een flinke parkeerchaos (waar we met de bus soms nauwelijks tussendoor konden) en was er weinig behoefte meer aan vervoer vanaf de grote parkeerplaatsen.

Natuurlijk moesten we even goed tot het einde van de markt paraat blijven, er waren toch nog mensen die hun auto bij het zwembad hadden staan. Ondanks de bui toch een leuke dag!

Meer foto's van dit evenement in een fotoalbum: Pinkstermarkt 2014